تحولات لبنان و فلسطین

در میان پلتفرم‌های مختلفِ شبکه نمایش خانگی، پلتفرم «فیلم‌نت» در اقدامی جسورانه و برای اولین بار در شبکه نمایش خانگی، سریالی تحت عنوان «آمرلی»، ویژه ماه مبارکِ رمضان برای کاربران خود تدارک دیده است.

تلفیقی موفق از ژانر جنگی و درامی عاشقانه در «آمرلی»

به گزارش قدس آنلاین، در میان پلتفرم‌های مختلفِ شبکه نمایش خانگی، پلتفرم «فیلم‌نت» در اقدامی جسورانه و برای اولین بار در شبکه نمایش خانگی، سریالی تحت عنوان «آمرلی»، ویژه ماه مبارکِ رمضان برای کاربران خود تدارک دیده است.

و اما چرا می‌توان به این اقدام گفت جسورانه؟ این‌که پلتفرمی برای کاربران خود؛ احترام قائل است و برای تمام سلیقه‌های مخاطبین خود، محصولی درخورِ شان آن‌ها عرضه و تولید می‌کند. 

سریال «آمرلی» که سریال مناسبتی این پلتفرم است؛ با استقبال مخاطبانی با این نوع سلیقه و تفکر مواجه شده است که هم‌چنیندر بطنِ آن؛ نظر و توجه دیگ مخاطبانِ خود را نیز جلب کرده است.

مصطفی زمانی بازیگر نقش اصلیِ سریال «آمرلی» به زبان عربی صحبت می‌کند که این یک اتفاق و موفقیت ویژه‌ی بین‌المللی برای موقعیت کاری و توانایی‌های‌اش محسوب می‌شود؛ به خصوص آن‌که او، تنها بازیگرِ ایرانی سریال «آمرلی» است که به طور کامل در عراق فیلمبرداری شده است و بازیگران محبوب و مشهور عرب در کنارِ زمانی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

پیش از بحث مفصل‌تر درباره نوع عرضه‌ی محصولات «فیلم‌نت» که در این متن به طور مشخص درباره‌ی سریال «آمرلی» است؛ بهتر است پیش‌زمینه‌ای از کیفیت این سریال نیز به دست آوریم.

«آمرلی» به لحاظ کیفی نیز برگ برنده دارد. در روایتِ جنگی و عاشقانه‌ی این سریال، شاهد نوعی عشقِ متفاوت هستیم. 

دو دهه‌ی اخیر در سریال‌های عاشقانه‌ی ایرانی، اغلب باب شده است که روایتی از عشق‌های مثلثی در قصه‌هایشان به وجود آورند. عشق‌های مثلثی و دیگر موضوعات تکراری یا کلیشه‌ای نکته منفی به حساب نمی‌آید؛ به شرطی که این موقعیت شبیه به دیگر آثار نباشد و به ذوق مخاطب برنخورد! 

نکته‌ی ویژه در روایت عاشقانه‌ی سریال «آمرلی»، ورودِشخصِ سومی به میانِ زندگیِ دو زوج عاشق است که باهم زندگی می‌کنند و تشکیل خانواده داده‌اند. 

موضوعی که بسیار به‌روز و مهم است و کمتر به این مسئله یا حتی شاید بتوان گفت؛ این «معضل اجتماعی»در فیلم‌ها و سریال‌هایمان شاهد آن بوده‌ایم. 

در عشق‌های مثلثی تکلیف مخاطب با کاراکترهای اصلی مشخص است. همیشه دو رقیبِ عشقی در پی رقابت برای به چنگ آوردن معشوقه‌ی مشترک هستند. اما در «آمرلی» دو عاشق و معشوقی که سال‌هاست باهم ازدواج کرده‌اند،شخص سومی وارد زندگی آن‌ها می‌شود که مخاطب دقیقانمی‌تواند حدس بزند که آیا او می‌خواهد عشقِ دیگری را به تصرف خود درآورد یا در پشتِ ذاتِ شخصیت خود(نقاب شخصیتی) به دنبالِ برهم زدن رابطه‌ای به دلیل یک «هدف» کلی دیگر است.

تلفیقی موفق از ژانر جنگی و درامی عاشقانه در «آمرلی»

و اما هدف! «آمرلی» داستانِ حمله‌ی داعشی‌ها به این شهر است که مردمانش باید خود را از این مهلکه نجات دهند و برخی از افراد خودیِ شهر، در این هدف با داعشی‌ها (خواسته یا ناخواسته)؛ مشترک هستند.

شخصیت سجا(با بازی هاله العادل) که وارد زندگیِ زوج رافد و هاله با بازی مصطفی زمانی و ناریمان الصالحی شده است؛ کاراکترِ مبهمی دارد و هنوز مخاطب هم نتوانسته است با خود هضم کند که او چه بر سرش می‌گذرد؛ تنها چیزی که پُرواضح است، حضور و دخالتِ سجا در رابطه‌ی رافد و هاله است.

تا به اکنون، سه قسمت از سریال «آمرلی» هم‌زمان با پخش جهانی‌اش در پلتفرم «فیلم‌نت» به نمایش درآمده است. ضرباهنگ این سریال آنقدر سریع و به‌جا است که در همین سه قسمت، مخاطبان با قصه درگیر می‌شوند و در پایان هر قسمت برایشان سوال‌های بیشتری به وجود می‌آید که باید صبر کنند؛ ادامه‌ی سریال را تماشا کنند تا به کشف و شهود قصه و شخصیت‌ها پی ببرند.

و اما «فیلم‌نت»! این پلتفرم شبکه نمایش خانگی برای عرضه‌ و تولیدِ محصولاتش به نظر عجله‌ای ندارد و گویی هدف‌گذاری بلندمدت آن؛ ساختِ سریال‌ها و برنامه‌های ترکیبی متفاوت و متنوع با سلیقه‌های مختلفِ عمومِ مردم است. 

همکاری مشترک «فیلم‌نت» با پخش کننده جهانی آن مزیتی افزون بر شناساندنِ سبکِ صنعتِ فیلمسازی و سریالِ ایرانی، به لحاظ تجاری و جذب مخاطب نیز دارد. 

به این صورت که با پخش سه قسمت این سریال؛ آن هم به دو شکل دوبله‌ فارسی و عربی(همراه با زینویس فارسی)، توجه عربی‌ها را به «فیلم‌نت» جذب کرده است. یکی از شاهدهای این مزیت، کامنت‌های عرب زبانان برای فیلم‌نت است که از آن‌ها سوال می‌کنند، چطور می‌توانند عضو «فیلم‌نت» شوند و درباره‌ی مشکلات سروری کشورشان با زبان انگلیسی با گروه پشتیبانی «فیلم‌نت» در تماس هستند. مخاطبِ خارجی وقتی به بهانه‌ی سریالی که به زبان آن کشور ساخته است؛ با دیگر محصولات و برنامه‌های ایرانی نیز آشنا شده و دامنه‌ی شناختِ«فیلم‌نت» و محصولات ایرانی، گسترش بیشتری پیدا می‌کند. به طوری که ممکن است در این میان خارجی‌ها، متقاضی سریال‌های ایرانی شوند و آن محصولات را خریداری کنند. برنامه‌ریزی که پلتفرم‌های خارجی نظیر نت‌فلیکس، آمازون و غیره دارند. و در هر حال هر حرکتی در این زمینه نیازمند یک «شروع» با ریسک و شجاعت است تا برای پلتفرم‌های نمایشی ایرانی هم این اتفاق و موفقیت رقم بخورد.

و اما مجدد درباره‌ی خود سریال «آمرلی»! ژانر جنگیِ سریال «آمرلی» بر اساس یک اتفاق واقعی نوشته شده است. زمانی که داعش در صدد فتح کامل بغداد و سپس کل اراضی خاک عراق بود. اما با کمک نیروهای «حشدالشعبی» و کمکِ سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» از ایران، هدف آن‌ها به در بسته خورد. 

حال تلفیق ژانر جنگی با ژانر درام و عاشقانه‌ی سریال سبب شده مخاطب ضمنِ تماشای یک داستان واقعی در قالب داستانی، موازی با آن درگیر عاشقانه‌ای در دلِ جنگ شود. 

سریال «آمرلی» به کارگردانی احمد ابراهیم احمد و تهیه‌کنندگی امیرمهدی پوروزیری در ماه مبارک رمضان؛ جمعه و شنبه‌ی هر هفته ساعت ۸ صبح از «فیلم‌نت» پخش می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.